• Previous
  • Next

Deze week afgesproken met mijn teamgenoot van het Evezet v/d Meer team om een dag te gaan karper vissen op de karper vijver van Beek en Bron te Niebert. Hier willen we onze nieuwe Frenzee Precision Pole, een schitterend mooie samengestelde pack met een

hengellengte 11,5 mtr en hierbij 3 topsets inclusief pullabung en een cupset gaan testen.

 

 

We gaan proberen om een paar dikke karpers te vangen met de vaste stok, In de ochtend om 08:00 uur afgesproken, rustig aan alles op zijn plek zetten en de strategie bepalen. Het is werkelijk schitterend weer geen golfje te zien, of het is een van een karpers die zich even aan de oppervlakte laat zien.

 

Henk gaat het proberen op 9,5 mtr en ik doe het op 11,5 mtr, we monteren op de topset elk een 1 grams dobber met een lijn van 22/00 en een onderlijn 20/00 met een baitband. Op de andere monteren we één met een stoppertje, en op de laatste gaan we een korte lijn zetten voor aan het kantje.

Bij aanvang een paar ballen voer gecupt op de verre afstand, aan het kantje doen we dit met het handje zowel links als rechts. Met het cupje op de topset welke echt geweldig voor op de verdikking passen dan is het exact op de plaats cuppen van aas mogelijk.

         

 

Wij denken dat het wel moet lukken om een paar karpers te vangen. De vis is wel op de stek maar echt het aas pakken, nee niet echt wat we ook proberen Pellets - Boillies – Paste - Enz het wil maar niet lukken na een uur hebben we nog maar 2 vissen gevangen.

 

We besluiten om het maar eens dichtbij te gaan proberen, en daar gaat het echt los! De ene na de andere schub en spiegelkarper vangen we daar, variërend in gewicht tussen de 2 en de 4 kg.

De hengel houd zich echt magnifiek en de pullabung werkt echt geweldig, hij doorstaat dit geweld zonder problemen, ook de schepnetstelen van Frenzee Match Pro 3,5 M hieraan het Precision landingsnet zijn echt oersterk.

                          

                                                  

 

De eigenaar van Beek en Bron ( service van de zaak ) komt bij ons wat te eten brengen. Na een kopje koffie en een vette hap, gaan we er eens goed voor zitten. 

Aan het eind van de sessie staat de teller op 66 stuks, welke zonder problemen gehandeld zijn met het materiaal van Frenzee.

 

een mooie sessie zeker voor herhaling vatbaar!

 

Henk en Gooitzen

 

Team Evezet v/d Meer