Additieven

Additieven zetten het voer op punt. Zo wordt het door de wedstrijdvisser genoemd. De gekozen smaak, geur en eventueel kleur worden toegevoegd aan een bestaande of zelfgemaakte mix. Additieven zijn er droog en vloeibaar.

Droog

HERB, een kruidige mix die vooral Voorn van formaat lokt.

X-TREME, een sterke direct werkende geur die doet denken aan amandelkoekjes. Zoete varianten zijn super voor Brasem en/of Karper.

X- TRACT, een zoete geur die sterk doet denken aan de best mogelijke vanille. Mensen maar ook vis is gek op dit geurtje. Ook hier is sprake van op grote vis gerichte geur en smaakstoffen.

X - CREAM, een heerlijke zoete geur die al jaren een bewezen werking heeft op vooral Brasem van formaat. Een speciaal karamel concentraat zorgt voor de geur en smaak.

X- SPICE, een kruidenmix vermengd met sterkwerkende minuscule deeltjes van zaden. Vooral op Voorn en bijvoorbeeld Barbeel en Winde lijkt deze mix haar werking te hebben zonder andere soorten af te schrikken.

ULTRACT, de meest bekende van het stel. O.a.  Scopex is een top ingrediënt van deze sublieme grote vissen lokker. Scopex is reeds jaren bekend en bewezen bij sportvissers op elk niveau. Onze specifieke mix doet daar nog eens een schepje bovenop.

POWER-X, dit additief is een sterk, niet per se lekker, ruikend goedje. Vis is er gek op en vooral Feedervissers zijn er dol op. Het lokt vissen van grote afstand en vermengt zich makkelijk in het water waardoor het bereik groter dan gemiddeld is. Winde, Brasem, Bliek, Voorn en Zeelt zijn er gek op.

MONSTER FISH,  ook hier is zeker geen sprake van een lekkere geur maar Barbeel, Zeelt, Karper en grote Brasem zijn er gek van.

PAM PAM,  de originele formule zoals de oudere sportvissers het zich herinneren, zoet maar niet te zoet, een perfecte mix van aroma’s die al jaren bewezen heeft elke vis te lokken en tot aanbeten aan te sporen.

Steranijs en speculaas, beiden in additieven verpakking zijn wat er staat, zuiver, vers en zeer goed werkend op o.a. voorn van formaat. En ja het is waar, speculaas werkt het best in de koudere periode.

LET OP!  Gebruik niet meer dan 100 gram op 1 kilo voer voor de beste werking en het hoogste rendement.

Vloeibaar
Onder de naam Teamboosts is er een serie vloeibare additieven die ingezet kan worden bij het bijvoeren, cuppen of met de feeder. Dit product is gemakkelijk te doseren. Injecteer bijvoorbeeld de vloeibare additieven in het balletje of half gevulde korf. De werking is sterk en geconcentreerd. Deze lijn bevat de volgende producten:

  • ULTRACT
  • TEAMBOOST HERB
  • TEAMBOOST MONSTER
  • TEAMBOOST POWER X

Andere bekende vloeibare additieven zijn;

MELASSE, deze zeer zoete stof dient op gelost te worden in half lauw water om er voer mee aan te maken.  Niet alleen de sterke zoete geur komt in het voer maar ook meer kleefkracht, handig op stromend of zeer diep water.

Oliën
De serie olie soorten is er voor in het voer of direct op het aas.

AMANDEL OLIE, zeer sterke zoete geur.

ANIJS OLIE,  bekend bij de doorgewinterde sportvisser die Voorn als lievelingsvis heeft gekozen.

BANAAN OLIE, zwaar onderschat maar door dat het haar werking heeft in koud en warmer water een seizoen product dat grote vis lokt.

FISH OLIE, vis olie is er al jaren, het geeft een sterke geur af die doet denken aan levertraan, voor veel mensen stank maar voor vis een teaser.

HENNEP OLIE,  op het aas top maar zeker ook in zaden etc (hennep) in de winter verhoogt het duidelijk de aantrekkingskracht van de gekiemde hennep, de olie verspreid zich rond het aas en zet vis aan tot azen en bijten!

LEVER OLIE,  niemand gaat zonder van huis, er zijn veel soorten te koop maar de Evezet Lever is de vaste keus van vele toppers. Niet zonder reden! Er worden geen kleurstoffen aan toegevoegd, ze is dus blank zoals het hoort.

SCOPEX OLIE, Scopex lokt grote vis uit haar tent, op naar jouw recordvissen. Een bewezen geur die al heel wat persoonlijke records deed sneuvelen.

Kleurstoffen
Geringe hoeveelheden gebruiken doet voer bruin, zwart, rood, groen of oranje kleuren.

Ga terug